
Alexandros Michailidis / SOOC
«Σήμερα, σε συνεννόηση με τους συμμάχους μας, θα συμφωνήσουμε ένα τεράστιο πακέτο οικονομικών κυρώσεων που έχουν σχεδιαστεί για να παραλύσουν τη Ρωσική οικονομία», ανέφερε ο βρετανός πρωθυπουργός.
Η εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία φανερώνει ότι «η Δύση πρέπει να σταματήσει την εξάρτησή της από το ρωσικό πετρέλαιο και το φυσικό αέριο», τόνισε μιλώντας και για «ξεκάθαρη» αποστολή: «διπλωματικά, πολιτικά, οικονομικά, και τελικά στρατιωτικά, αυτό το αποτρόπαιο και βάρβαρο εγχείρημα του Βλαντιμίρ Πούτιν πρέπει να τελειώσει με αποτυχία», πρόσθεσε.
#UPDATE Russian authorities have warned anti-war sympathisers from gathering for protests, after President Vladimir Putin launched an invasion of Ukraine
📸 A Russian police officer films an anti-war protester in Moscow pic.twitter.com/G5xrF0PTge
— AFP News Agency (@AFP) February 24, 2022
«Δεν πιστεύω ότι ο Ρώσος δικτάτορας θα υποτάξει ποτέ το εθνικό αίσθημα των Ουκρανών και την πεποίθησή τους ότι η χώρα τους πρέπει να είναι ελεύθερη», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός.
Ο Μπόρις Τζόνσον υποσχέθηκε να εργαστεί με τους συμμάχους «όσο καιρό χρειάζεται προκειμένου να διασφαλιστεί πως η κυριαρχία και η ανεξαρτησία της Ουκρανίας θα αποκατασταθούν”, καταγγέλλοντας “μια επίθεση κατά της δημοκρατίας και της ελευθερίας στην Ανατολική Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο».
Το Ηνωμένο Βασίλειο επέβαλε προχθές, Τρίτη, κυρώσεις σε πέντε τράπεζες και τρεις Ρώσους ολιγάρχες μετά την αναγνώριση από τη Μόσχα της ανεξαρτησίας φιλορωσικών αυτονομιστικών περιοχών στην ανατολική Ουκρανία.
Τα μέτρα αυτά χαρακτηρίστηκαν από ορισμένους πολύ αδύναμα απέναντι στο εύρος της τρέχουσας κρίσης.
Μπορεί να πήρε μια σκληρή θέση απέναντι στη Μόσχα στην κρίση αυτή, όμως η βρετανική κυβέρνηση κατηγορείται την ίδια στιγμή πως κλείνει τα μάτια εδώ και χρόνια στην προέλευση των ρωσικών χρημάτων που συρρέουν στο Λονδίνο.
Το πρωτότυπο άρθρο Διεθνή – The Press Project – Ειδήσεις, Αναλύσεις, Ραδιόφωνο, Τηλεόραση .
ανήκει στο